آرد سنگک یکی از انواع آردهای تهیه شده از گندم است که به دلیل میزان خاکستر بالا از رنگ تیره ای برخوردار می باشد. برای تهیه آرد سنگگ از ترکیبات اندوسپرم و پوسته گندم استفاده نموده که دارای میزان بالای پروتئین، کلسیم و آهن است. نان سنگگ یکی از اصیل ترین نان های ایرانی بوده که با حرارت غیر مستقیم پخته می شود. عدم تماس با حرارات مستقیم آتش موجب کاهش عوامل سرطان زا در این نان می شود.
1. مواد معدنی و پروتئین: آرد سنگک حاوی ویتامین، کلسیم، پروتئین و آهن است. این مواد مغذی نقش مهمی در تأمین انرژی و حفظ سلامت بدن دارند.
2.عطر و طعم : نان سنگک با عطر، طعم و مزه خاص خود موجب کاهش اشتها در افراد پرخور می شود.
3. مناسب برای صبحانه: نحوه پخت سنتی نان سنگ و شکل، مزه متمایز آن در مقایسه با سایر نانها، آن را به یک انتخاب محبوب برای صبحانه تبدیل کرده است.
4. مناسب برای کودکان: آهن موجود در نان های سبوسدار موجب افزایش ضریب هوشی در کودکان می شود. بنابراین، نان سنگگ با میزان بالای سبوس نقش مهمی در رشد سلول های عصبی کودکان دارد.
مواد تشکیل دهنده | درصد |
---|---|
خاکسترکل | 1.251-1.5 |
رطوبت | 14.2 |
پروتئین | حداقل 11.5 |
گلوتن | حداقل 26 |
اسیدیته | حداکثر 4.1 |